Ecoplan Groen - logo - breed - JPEG

Floating Farm

Floating Farm is een zelfvoorzienende drijvende veeboerderij in de Rotterdamse Merwehaven. Hier produceren we op een diervriendelijke en duurzame manier dagverse zuivel. Op deze manier gebruiken we geen schaarse landbouwgrond, voorkomen en hergebruiken we afvalstromen en laten we de stedelijke consument kennis maken met gezonde, dagverse producten van dichtbij.

Klimaatadaptief

Klimaatverandering, de hierdoor stijgende zeespiegel, verdere urbanisatie en de voorspelde groei van de wereldbevolking leggen de komende decennia een stevige druk op onze voedselvoorziening. Om onze voedselketen minder kwetsbaar te maken voor deze ontwikkelingen en het milieu te ontlasten door minder transport en verlies van voedsel, zien wij een oplossing in hightech boerderijen middenin de stad. En wel daar waar in vrijwel iedere grote stad nog de ruimte ligt: op het water.

Circulair

Een Floating Farm sluit kringlopen in de stad af. Zo bestaat het overgrote deel van het voer voor de koeien uit restproducten.

Duurzaam

Naaste de boerderij liggen 165 drijvende zonnepanelen voor energie. Koeienmest wordt verwerkt tot mestkorrels voor gebruik in de tuin.

Educatie

Bezoekers maken kennis met de productie van dagvers voedsel en leren over circulariteit, duurzaamheid en veeboerderijen.

Contact

Heeft u vragen of wilt u graag wat meer informatie ontvangen? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Wanneer u contact met ons opneemt, worden uw persoonsgegevens verwerkt in overeenstemming met onze privacyverklaring.

Samenwerken met of werken bij
Ecoplan Groen?

Vraag eenvoudig en kosteloos een offerte aan!

Bekijk hier al onze vacatures en solliciteer direct!